آشنایی با مسابقات

مسابقه‌ی بین‌المللی برنامه‌سازی دانشجویی (ICPC) در سال ۱۹۷۷ توسط انجمن معتبر ای‌سی‌ام با هدف ارتقای توانایی برنامه‌نویسی گروهی در بین دانش‌جویان بنا نهاده شد. این مسابقه هر ساله به‌صورت منطقه‌‌ای در نقاط مختلف جهان برگزار می‌شود و برندگان مسابقات منطقه‌ای به مرحله‌ی نهایی راه می‌یابند. در سال ۲۰۱۸ حدود ۶۵۰ مسابقه‌ی منطقه‌ای در سطح جهان برگزار شد که طی آن‌ها بیش از ۵۲۰۰۰ دانش‌جو از ۳۲۰۰ دانشگاه ۱۱۰ کشور مختلف جهان در مدت چهار ماه به رقابت پرداختند و در نهایت ۱۳۴ تیم برتر به مسابقه‌ی‌ جهانی راه یافتند. مسابقه‌‌ی جهانی به عنوان المپیک برنامه‌نویسان شناخته شده و در مجامع علمی از اعتبار ویژه‌ای برخوردار است.

در حال حاضر مسابقه ICPC منطقه ای غرب آسیا در اواخر آذر یا اوایل دی هر سال به میزبانی دانشگاه صنعتی شریف برگزار می گردد و برگزیدگان این مسابقه به مسابقات جهانی راه پیدا می کنند .

درسال های 1396، 1397 و 1398 در منطقه غرب کشور و منطقه 4 (شامل استان های همدان ، مرکزی ، قزوین و قم) به میزبانی دانشگاه بوعلی سینا مسابقات برنامه نویسی دانشجویی برگزار گردیده بود که به دلیل همه گیری کرونا برگزاری این مسابقات متوقف شده بود.

به منظور توانمندسازی دانشجویان و همچنین از سرگیری مسابقات منطقه ای در کشور با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری مسابقات برنامه نویسی دانشجویی(BCPC) با شرکت دانشجویان از سراسر کشور در دانشگاه بوعلی سینا در روزهای 4 و 5 مردادماه سال 1403 برگزار خواهد گردید.